Bound Lotus

Elenor delar de meditationer som betytt mest för henne genom åren: Bound Lotus, Mool Mantra, Breaking the mask och Releasing childhood anger!

BOUND LOTUS

Min healer. Min vän. Min lärare. Under 2500 dagar ofrånkomlig kontakt med mig själv och min existens. Slut på undflyende ursäkter och springa ifrån det obehagliga. En position och meditation med djupgående helande egenskaper. Den har lärt mig så mycket.

Tack Maja och Viveka för den examensuppgiften!

BREAKING THE MASK

En uppgift från en Level 2. Ruskade om i grunden. Visade mig utan barmhärtighet sidor hos mig själv som jag har svårt att omfamna och därmed drivits till en negativ attityd mot andra med dessa egenskaper. Meditationen möjliggjorde total omfamning av allt hos mig själv. Lösgjorde gamla knutar. Löste upp vad som stod i vägen för mig då. Skulle säkert visa på andra saker idag. Den undrar om den skall tillbaka ibland.

LÅNGSAM MOOL MANTRA

Gjorde den under ett par år. Den gav en djup upplevelse av det gudomliga, av kosmos, hur allt är, hur allt är sammanhörande, hur allt är ett. Fortfarande berör mig Mool Mantra med ett djup jag inte kan sätta ord på. Bara ordet Ek slår an en klang i mig så ljuvlig, självklar, stilla, stor, liten och mystisk. Som om hela världen förklaras av ett enda ord. Den gjorde upp med min melankoli.

Tack Guru Nanak för Mool Mantra. Tack Guru Dev Singh för uppgiften.

RELEASING CHILDHOOD ANGER

Jösses, ett kort engångsmöte som frigav så mycket kraft. Fick tillbaka all den energi som lagts på mig i olika övergrepp och fick mig att stå rak, stadig, full av kraft i de trauman jag mött i livet. Det ena efter den andra dök upp som ett ”Bam!” och jag leende och stark lät de skölja genom som en katarsisk dusch. Tack för den quickfixen!