MĂ„nadens yogi - Chiara

Chiara, bor i Tallinn men Àr ofta i Stockholm

Gick utbildningen i Stockholm 2012-14

 

Chiara Àr trÀdgÄrdsÀlvan som ser yogan som ett redskap att sköta om den inre trÀdgÄrden med.

 

 • BerĂ€tta gĂ€rna lite kort om vem du Ă€r och hur din yoga ser ut idag!
  Efter gymnasiet gick jag ett 3-Ă„rigt program i trĂ€dgĂ„rdsskola i Estland. Under Ă„ren har jag frilansat som trĂ€dgĂ„rdsinspiratör, trĂ€dgĂ„rdsmĂ€stare, designer, byggt ett par trĂ€dgĂ„rdsutstĂ€llningar (bl.a. pĂ„ BokmĂ€ssan i Göteborg). Har skrivit om trĂ€dgĂ„rd och design i Estniska tidningar. Att fĂ„ odla vackra och goda saker Ă€r kul. Tomater, potatisar, bĂ€r, blommor
 Att ha det vackert runt om mig ger nĂ€ring. Yogan hjĂ€lper att sköta om den inre trĂ€dgĂ„rden vi har. Det ska blomma dĂ€r med! Just nu gör jag en kriya varje dag, repeterar ett par pauris frĂ„n japjin och tar tid för 3-4 meditationer.
 • Vad var det som gjorde att du valde just vĂ„r yogalĂ€rarutbildning?
  Jag sökte en alternativ vÀg till sjÀlvlÀkning. Hittade denna utbildning och efter ett samtal med en av lÀrarna bestÀmde jag mig att ge den en chans. Jag hade inte utövat mycket KY innan.
 • Vad kommer du sĂ€rskilt ihĂ„g frĂ„n utbildningen?
  Det var mÄnga överraskningar ang vad yogan Àr och kan tillföra i ens liv. Positiva överraskningar.
 • Vad har utbildningen betytt för dig?
  Den har betytt mycket! Ett yogalĂ€rarcertifikat Ă€r ju bra att ha i bakfickan, men framför allt fick jag en livsstil som jag Ă€r kĂ€r i. De dagliga rutiner, allt frĂ„n mat till yogan pĂ„ mattan gör mig mer vital och glad, uthĂ„llig, hoppfull etc. Det betyder allt för mig.
 • Vad skulle du sĂ€ga till den som funderar om de ska gĂ„ utbildningen?
  KY passar alla. Du börjar dÀr Du Àr och i egen takt applicerar Du yogan i Ditt liv.
 • Är det nĂ„got annat du vill lyfta kring utbildningen?
  Kanske att det Àr mycket som dagens vetenskap inte kan bevisa om yogans kraft och positiva inverkan hos mÀnniskan. Utbildningen vÀcker nyfikenheten och lÀr en lita pÄ sin egen upplevelse, vara en forskare sjÀlv... KrÀvs lite tÄlamod dock :)