Månadens yogi - Chiara

Chiara, bor i Tallinn men är ofta i Stockholm

Gick utbildningen i Stockholm 2012-14

 

Chiara är trädgårdsälvan som ser yogan som ett redskap att sköta om den inre trädgården med.

 

 • Berätta gärna lite kort om vem du är och hur din yoga ser ut idag!
  Efter gymnasiet gick jag ett 3-årigt program i trädgårdsskola i Estland. Under åren har jag frilansat som trädgårdsinspiratör, trädgårdsmästare, designer, byggt ett par trädgårdsutställningar (bl.a. på Bokmässan i Göteborg). Har skrivit om trädgård och design i Estniska tidningar. Att få odla vackra och goda saker är kul. Tomater, potatisar, bär, blommor… Att ha det vackert runt om mig ger näring. Yogan hjälper att sköta om den inre trädgården vi har. Det ska blomma där med! Just nu gör jag en kriya varje dag, repeterar ett par pauris från japjin och tar tid för 3-4 meditationer.
 • Vad var det som gjorde att du valde just vår yogalärarutbildning?
  Jag sökte en alternativ väg till självläkning. Hittade denna utbildning och efter ett samtal med en av lärarna bestämde jag mig att ge den en chans. Jag hade inte utövat mycket KY innan.
 • Vad kommer du särskilt ihåg från utbildningen?
  Det var många överraskningar ang vad yogan är och kan tillföra i ens liv. Positiva överraskningar.
 • Vad har utbildningen betytt för dig?
  Den har betytt mycket! Ett yogalärarcertifikat är ju bra att ha i bakfickan, men framför allt fick jag en livsstil som jag är kär i. De dagliga rutiner, allt från mat till yogan på mattan gör mig mer vital och glad, uthållig, hoppfull etc. Det betyder allt för mig.
 • Vad skulle du säga till den som funderar om de ska gå utbildningen?
  KY passar alla. Du börjar där Du är och i egen takt applicerar Du yogan i Ditt liv.
 • Är det något annat du vill lyfta kring utbildningen?
  Kanske att det är mycket som dagens vetenskap inte kan bevisa om yogans kraft och positiva inverkan hos människan. Utbildningen väcker nyfikenheten och lär en lita på sin egen upplevelse, vara en forskare själv... Krävs lite tålamod dock :)