MĂ„nadens yogi - Ulrika

img_9064

Ulrika, Södra Vallgrund

Gick yogalĂ€rarutbildningen i Vasa 2015-2017

 

 • BerĂ€tta vem du Ă€r och hur din yoga ser ut idag!
  För mig som handledare Àr samtal och möten med mÀnniskor nÄgot av det mest vÀrdefulla. Att fÄ lyssna in andra, ta del av hur de upplever vÀrlden och livet. I yogan lyssnar jag in Àven mig sjÀlv, samtidigt som vÀrlden i stort. Jag mediterar varje dag - i storstugan hemma, pÄ gÄrden, vid en sten pÄ stranden... ibland kortare, ibland lÀngre. Det Àr ett livselixir, nödvÀndigt för att hÄlla nÀrvaro och kontakten till ett rofyllt nav, hur mycket det Àn stormar utanför. Kallbad Àr ocksÄ ett livselixir, oftast i havet om eftermiddagen, helst med blicken mot horisonten.
 • Vad var det som gjorde att du valde just vĂ„r yogalĂ€rarutbildning?
  Jag hade vÀntat flera Är, men först dÄ lyckades det. Jag ville gÄ just den, för att den strÀckte sig över tvÄ Är och möjliggjorde en utvecklingsprocess, ett mognande in i yogans vÀrld med trygg stöttning av kunniga lÀrare.

   
 • Vad kommer du sĂ€rskilt ihĂ„g frĂ„n utbildningen?
  Efter Ă„ratal av kundaliniyoga hemma utifrĂ„n böcker (fanns inga lĂ€rare eller lektioner att gĂ„ pĂ„ i Vasa pĂ„ den tiden), var det sĂ„ hĂ€rligt att Ă€ntligen fĂ„ komma samman i en grupp, och lĂ€ra sig av erfarna lĂ€rare. Att fĂ„ dyka in nĂ„gra dagar Ă„t gĂ„ngen i ett visst tema, och gĂ„ denna resa tillsammans med andra. Gruppgemenskapen, möten och samtal med underbara yogis och yoginis, alla tidiga sadhanas – och retreaterna pĂ„ Lovund i Norge och under Level 2 i Toscana – finns kvar som varma minnen.
 • Vad har utbildningen betytt för dig?
  Utbildningen förankrade min yogiska livshĂ„llning, sĂ„ att jag kan hĂ„lla nĂ€rvaro, öppenhet och omsorg i vardagen. Meditationen Ă€r livsviktig för mig - pĂ„ sĂ„ mĂ„nga sĂ€tt. 
 • Vad skulle du sĂ€ga till den som funderar om de ska gĂ„ utbildningen?
  För dig som funderar pÄ ifall detta kunde vara nÄgot för dig, sÄ sÀtt dig ner en stund, pÄ en plats som ger dig ro och grundning. Ta nÄgra djupa andetag, och lyssna in kÀnslan i dig. Vad vÀcks i dig nÀr du förestÀller dig att du gÄr utbildningen? TÀnker mig att svaret finns dÀr. Att gÄ utbildningen Àr att ge sig ut pÄ ett Àventyr, ett utforskande av det liv vi lever sjÀlva och tillsammans.
img_7428
img_4953
img_0676