Månadens yogi - Ulrika

img_9064

Ulrika, Södra Vallgrund

Gick yogalärarutbildningen i Vasa 2015-2017

 

 • Berätta vem du är och hur din yoga ser ut idag!
  För mig som handledare är samtal och möten med människor något av det mest värdefulla. Att få lyssna in andra, ta del av hur de upplever världen och livet. I yogan lyssnar jag in även mig själv, samtidigt som världen i stort. Jag mediterar varje dag - i storstugan hemma, på gården, vid en sten på stranden... ibland kortare, ibland längre. Det är ett livselixir, nödvändigt för att hålla närvaro och kontakten till ett rofyllt nav, hur mycket det än stormar utanför. Kallbad är också ett livselixir, oftast i havet om eftermiddagen, helst med blicken mot horisonten.
 • Vad var det som gjorde att du valde just vår yogalärarutbildning?
  Jag hade väntat flera år, men först då lyckades det. Jag ville gå just den, för att den sträckte sig över två år och möjliggjorde en utvecklingsprocess, ett mognande in i yogans värld med trygg stöttning av kunniga lärare.

   
 • Vad kommer du särskilt ihåg från utbildningen?
  Efter åratal av kundaliniyoga hemma utifrån böcker (fanns inga lärare eller lektioner att gå på i Vasa på den tiden), var det så härligt att äntligen få komma samman i en grupp, och lära sig av erfarna lärare. Att få dyka in några dagar åt gången i ett visst tema, och gå denna resa tillsammans med andra. Gruppgemenskapen, möten och samtal med underbara yogis och yoginis, alla tidiga sadhanas – och retreaterna på Lovund i Norge och under Level 2 i Toscana – finns kvar som varma minnen.
 • Vad har utbildningen betytt för dig?
  Utbildningen förankrade min yogiska livshållning, så att jag kan hålla närvaro, öppenhet och omsorg i vardagen. Meditationen är livsviktig för mig - på så många sätt. 
 • Vad skulle du säga till den som funderar om de ska gå utbildningen?
  För dig som funderar på ifall detta kunde vara något för dig, så sätt dig ner en stund, på en plats som ger dig ro och grundning. Ta några djupa andetag, och lyssna in känslan i dig. Vad väcks i dig när du föreställer dig att du går utbildningen? Tänker mig att svaret finns där. Att gå utbildningen är att ge sig ut på ett äventyr, ett utforskande av det liv vi lever själva och tillsammans.
img_7428
img_4953
img_0676