Meditasjon handler ikke bare om bliss og hengivenhet

Å meditere handler om å virkelig kjenne sitt dypeste jeg

 

En av mine største utfordringer når det gjelder meditasjon er å bli fornøyd også de dagene da jeg ikke kjenner at jeg har vært helt tilstede underveis. Jeg holder på med en 31 minutters meditasjon hver dag og det å finne tid og ro til 31 minutter hver eneste dag, uansett form, ytre omstendigheter og tidvis manglede indre ro, det er en utfordring. Da kan jeg få en følelse av at dette ble ikke bra nok. Jeg klarte ikke gjøre det ordentlig. Trenger jeg å gjøre det om igjen? Slike tanker kan svirre rundt og ta energi.

 

Innerst inne veit jeg at dette bare er tull. Intensjonen er satt og en meditasjon handler ikke bare om bliss og hengivenhet, men også om å dykke inn i akkurat de følelsen av å ikke holde mål, ikke være bra nok, ikke gjøre det godt nok. Sitte i det, omfavne det og erkjenne at dette er også en del av meg. Å meditere handler om å virkelig kjenne sitt dypeste jeg, hvorfor gjør jeg det her? Hva vil jeg ha ut av det? Er jeg kreativ nok til å finne løsninger de dagene det kjennes ut som om det er umulig å gjennomføre? Kan jeg gi meg selv aksept for det som finnes i øyeblikket uansett hva det måtte være? Det ER meditasjon og det er resultatet ikke gjennomføringen som teller.
~ Nina Østergaard