Meditation för att landa i din kraft

Ibland behöver vi påminna oss om vår kapacitet, vår kraft. Hitta tillbaka till den plats i oss där det är självklart att vi är mer än vår kropp, att vi är så mycket mer kapabla än vi tror. Den här meditationen stärker energin i vår bröstkorg, rensar och öppnar upp - så vi kan leda oss själva framåt med hjärtat som vägvisare. Den lyfter också vår kapacitet att stå stabila oavsett vad vi möter och behöver klara av.

Vi använder mantrat Har i meditationen.

Del 1
Sitt i lätt meditationsställning. Blicken på nästippen, med ögonen nästan slutna. Håll armbågarna intill kroppen. Knyt händerna, men håll pek- och långfingrarna sträckta och håll ner ring- och lillfingrarna med tummen.

För samman pek- och långfingrarna framför hjärtat medan du chantar Har, för sedan ut händerna till sidan. Handrörelsen är flödande och fingertopparna möts bara alldeles kort vid varje Har. Fortsätt i 7-14 minuter.

Del 2
Slut ögonen. Håll fingrarna i samma ställning, men sträck höger arm rakt upp mot taket (handflatan vänd framåt) så att överarmen nästan stryker mot örat. Vänster arm håller du parallell med golvet i höjd med hjärtat, handflatan vänd mot golvet. Sitt absolut stilla. Du är stilla som en staty, men på insidan fortsätter du mentalt upprepa mantrat och rörelsen. 2 minuter.

Avsluta med ett djupt andetag och slappna sedan av med händerna vilande i famnen.

Var dig själv, känn din kraft - det lyser upp vägen för dem runtomkring dig!