Meditation för dyslexi och mycket mer

Denna meditation fick jag av Guru Dev, mästare i Sat Nam Rasayan, för kanske 10 år sedan. Jag hade ett längre tag känt att jag inte riktigt var mig själv, speciellt vad gäller min mentala kapacitet. Intensivt småbarnsliv och mycket jobb låg bakom mig, och min hjärna var bara inte med. Träffade Guru Dev som stillsamt konstaterade att jag började bli gammal, och det var inte bra. Kunde bara hålla med. Denna meditation som jag fick av honom blev min vändpunkt.

Jag skulle starta med max 11 min per dag i 40 dagar, sen sakta öka till 31 min. Lite lätt överväldigande, men prova ville jag. Effekten började krypa in direkt. Första månaden hade jag bokstavligen träningsvärk i hjärnan, men kunde inte låta bli att fortsätta en 6 månaders ”hjärnbehandling”. När jag var klar kändes tydligt att hjärnan var tillbaka i full vitalitet och kapacitet, och effekten har hållit i sig sen dess.

 

Denna meditation behöver lite tid innan tekniken sitter, men är så värd det om du har antingen dyslexi, utmattning, hjärntrötthet eller andra behov av att pigga upp ditt intellekt.

 

Så här går den till:

Du sitter i lätt meditationsställning med händerna framför kroppen med armarna lite lätt ut från kroppen. Handflatorna är vända uppåt i höjd med solarplexus. Fokus på nästippen.

Sen börjar det roliga!

 

Du för ihop fingrarna i ordning, vibrerar tyst medföljande mantra, samt andas in i korta sniffar 1-6, andas ut all luft vid 7.

1. Tumme möter lillfinger SA

2. Tumme möter pekfinger TA

3. Tumme möter ringfinger NA

4. Tumme möter pekfinger MA

5. Tumme möter långfinger WA

6. Tumme möter lillfinger HE

7. Du öppnar hela handen och spretar med fingrarna GURU

 

Börja korta tider och öka sakta till 11 eller 22 eller 31 minuter. Håll gärna på i 40 dagar eller mer.

 

Lycka till och njut din pigga hjärna!

Maja