Maja Tellegård

Lead teacher trainer

Maja följde den inre rösten som ville ta kundaliniyoga till norra Sverige. Hon flyttade hem, efter många år med världen som arbetsplats, och började resa runt och ha workshops överallt, med visionen att det skulle finnas kundaliniyoga i varje stad i norr.  2005 startade hon den första lärarutbildningen i Umeå - på den vägen är det.

 

"Jag insåg att jag är en pionjär i hjärtat, så en av mina största glädjeämnen är att sprida kundaliniyoga till platser där det inte har funnits någon och till människor som verkligen letar efter en förändring i sina liv."

Kontakt

Sociala medier

Instagram: @majatellegard

Facebook: @maja.tellegard

Kontakt

+46 70 208 25 00

maja@kundaliniyogainstitutet.se

Mera om Maja

"Jag tror att just det att jag helt och hållet dök in i kundaliniyoga utan lärare och därigenom utforskade yogan på egen hand, gjorde att den blev så tydligt att det är tekniken i sig som gör skillnaden inte läraren som levererar det."

Mitt tidiga liv bestod av mycket att flytta och resa och efter avslutad  universitetsutbildning, arbeta med massa olika jobb som lädersömnad, hemtjänst och fårklippar på Nya Zealand. Under flera år jobbade jag på restauranger, arbeta sent och levde ett mycket annorlunda liv än nu. Hela tiden hade jag en djup insikt om att jag gjorde detta som en förberedelse, men för vad jag inte visste.


Jag bestämde mig som 26-åring att jag ville börja arbeta med något mer meningsfullt och utbildade mig till arbetsterapeut och arbetade cirka 15 år med rehabilitering. Jag älskade arbetsterapi som handlar mycket om att stötta människor att hitta meningsfulla liv trots olika begräsningar, och bidra till att möjliggöra detta för dem.


Jag har ända sedan barndomen haft ett starkt intresse för andliga frågor och hade provat mer eller mindre allt under solen, när jag stötte på en shamanisk grupp som jag studerade med i nästan 15 år. Den vackra undervisningen om att alla är en del av en större helhet och att vi som en del av naturen skulle leva i harmoni med den, var en sådan attraktion för mig.


Det är kanske och också helt naturlig när man kommer från en del av världen välsignad med mycket vildmark. Det var också här jag först stötte på termen Andlig krigare och kände mig hemma i det konceptet.


Samtidigt kom kundaliniyoga in i mitt liv med en smäll 1995. Inte genom en lärare utan
genom en dålig kopia av en kriya på ett papper som en kompis delade. Efter några minuters yogande insåg jag, ”det är det här”, det som jag hade väntat och förberett mig för hela mitt liv och jag skulle lära ut det. Det var som om allt jag hade lärt mig innan bara smälte till en. Eftersom det inte fanns några lärare på Gotland där jag bodde på den tiden, yogade jag helt själv i ett år, gjorde samma kriya varje dag totalt fasicnerad över vad som hände med mig. Ett år av personlig transformation ägde rum och sedan hittade jag en lärarutbildning och jag var på väg. Jag tror att just det att jag helt och hållet dök in i kundaliniyoga utan lärare och därigenom utforskade yogan på egen hand, gjorde att den blev så tydligt att det är tekniken i sig som gör skillnaden inte läraren som levererar det.


Yogan påverkade mig så djupt och när jag började undervisa såg kom många av mina
patienter till klasserna. Och de blev många gånger bättre med yogan än av det vi inom
sjukvården kunde erbjuda. Så jag förstod att jag hittat något väldigt kraftfullt. Sedan dess har jag arbetat mycket med människor, enskilt och i grupper som använt kundaliniyoga som en del av sin rehabilitering. Det med ibland nästan otroliga resultat.

 

Privat gillar jag att vara i naturen fjällen speciellt. Är tokkär i Kreta och är där varje
sommar. Älskar att göra malor och arbeta med sten vilket gör att jag har högar av sten
hemma för eget nöje. Är väldigt glad i färg och har utbildning i färganalys. Gillar att
renovera hus och göra vackert omkring mig så gott det bara går.

majarita
majaelli

Yogiskt CV

 • Yogalärarutbildning Steg 1
  (1997-1998)
 • Yogalärarutbildning Steg 2
  (2008-2010)
 • Yogalärarutbildning Steg 3
  (ongoing)
 • Barnyogalärarutbildning ”The Radiant Child” (2002)
 • Gravidyogalärare Consious Pregnancy (2005)
 • Sat Nam Rasayan Steg 1 (2009)
 • Sat Nam Rasayan Steg 2 (ongoing)
 • Superhealth Speciality Training (2014)

 • Superhealth Speciality Training (2014) Therapy Training:
  Cold Depression (2015)
  Foundation (2018)
  Origin and Identity (2018)
  Elements and Alchemy of Kundaliniyoga (2019)

 • 21 Stages of Meditation Teacher Trainer (2018)

 • Lead teacher trainer Steg 1 och 2 (2009 + 2014)

 • Mentor (2008)

Sagt om Maja

Maja är en naturkraft

Hon har ett hjärta av guld, är modig som få, uthållig och lojal. Och hon kan så mycket!

Alla som går på en visdomsväg borde ha en Maja vid sin sida.