Maja TellegÄrd

Lead teacher trainer

Maja följde den inre rösten som ville ta kundaliniyoga till norra Sverige. Hon flyttade hem, efter mĂ„nga Ă„r med vĂ€rlden som arbetsplats, och började resa runt och ha workshops överallt, med visionen att det skulle finnas kundaliniyoga i varje stad i norr.  2005 startade hon den första lĂ€rarutbildningen i UmeĂ„ - pĂ„ den vĂ€gen Ă€r det.

 

"Jag insÄg att jag Àr en pionjÀr i hjÀrtat, sÄ en av mina största glÀdjeÀmnen Àr att sprida kundaliniyoga till platser dÀr det inte har funnits nÄgon och till mÀnniskor som verkligen letar efter en förÀndring i sina liv."

Kontakt

Sociala medier

Instagram: @majatellegard

Facebook: @maja.tellegard

Kontakt

+46 70 208 25 00

maja@kundaliniyogainstitutet.se

Externa lÀnkar

Mera om Maja

"Jag tror att just det att jag helt och hÄllet dök in i kundaliniyoga utan lÀrare och dÀrigenom utforskade yogan pÄ egen hand, gjorde att den blev sÄ tydligt att det Àr tekniken i sig som gör skillnaden inte lÀraren som levererar det."

Mitt tidiga liv bestod av mycket att flytta och resa och efter avslutad  universitetsutbildning, arbeta med massa olika jobb som lĂ€dersömnad, hemtjĂ€nst och fĂ„rklippar pĂ„ Nya Zealand. Under flera Ă„r jobbade jag pĂ„ restauranger, arbeta sent och levde ett mycket annorlunda liv Ă€n nu. Hela tiden hade jag en djup insikt om att jag gjorde detta som en förberedelse, men för vad jag inte visste.


Jag bestÀmde mig som 26-Äring att jag ville börja arbeta med nÄgot mer meningsfullt och utbildade mig till arbetsterapeut och arbetade cirka 15 Är med rehabilitering. Jag Àlskade arbetsterapi som handlar mycket om att stötta mÀnniskor att hitta meningsfulla liv trots olika begrÀsningar, och bidra till att möjliggöra detta för dem.


Jag har Ànda sedan barndomen haft ett starkt intresse för andliga frÄgor och hade provat mer eller mindre allt under solen, nÀr jag stötte pÄ en shamanisk grupp som jag studerade med i nÀstan 15 Är. Den vackra undervisningen om att alla Àr en del av en större helhet och att vi som en del av naturen skulle leva i harmoni med den, var en sÄdan attraktion för mig.


Det Àr kanske och ocksÄ helt naturlig nÀr man kommer frÄn en del av vÀrlden vÀlsignad med mycket vildmark. Det var ocksÄ hÀr jag först stötte pÄ termen Andlig krigare och kÀnde mig hemma i det konceptet.


Samtidigt kom kundaliniyoga in i mitt liv med en smÀll 1995. Inte genom en lÀrare utan
genom en dĂ„lig kopia av en kriya pĂ„ ett papper som en kompis delade. Efter nĂ„gra minuters yogande insĂ„g jag, ”det Ă€r det hĂ€r”, det som jag hade vĂ€ntat och förberett mig för hela mitt liv och jag skulle lĂ€ra ut det. Det var som om allt jag hade lĂ€rt mig innan bara smĂ€lte till en. Eftersom det inte fanns nĂ„gra lĂ€rare pĂ„ Gotland dĂ€r jag bodde pĂ„ den tiden, yogade jag helt sjĂ€lv i ett Ă„r, gjorde samma kriya varje dag totalt fasicnerad över vad som hĂ€nde med mig. Ett Ă„r av personlig transformation Ă€gde rum och sedan hittade jag en lĂ€rarutbildning och jag var pĂ„ vĂ€g. Jag tror att just det att jag helt och hĂ„llet dök in i kundaliniyoga utan lĂ€rare och dĂ€rigenom utforskade yogan pĂ„ egen hand, gjorde att den blev sĂ„ tydligt att det Ă€r tekniken i sig som gör skillnaden inte lĂ€raren som levererar det.


Yogan pÄverkade mig sÄ djupt och nÀr jag började undervisa sÄg kom mÄnga av mina
patienter till klasserna. Och de blev mÄnga gÄnger bÀttre med yogan Àn av det vi inom
sjukvÄrden kunde erbjuda. SÄ jag förstod att jag hittat nÄgot vÀldigt kraftfullt. Sedan dess har jag arbetat mycket med mÀnniskor, enskilt och i grupper som anvÀnt kundaliniyoga som en del av sin rehabilitering. Det med ibland nÀstan otroliga resultat.

 

Privat gillar jag att vara i naturen fjĂ€llen speciellt. Ă„r tokkĂ€r i Kreta och Ă€r dĂ€r varje
sommar. Ă„lskar att göra malor och arbeta med sten vilket gör att jag har högar av sten
hemma för eget nöje. Är vĂ€ldigt glad i fĂ€rg och har utbildning i fĂ€rganalys. Gillar att
renovera hus och göra vackert omkring mig sÄ gott det bara gÄr.

majarita
majaelli

Yogiskt CV

 • YogalĂ€rarutbildning Steg 1
  (1997-1998)
 • YogalĂ€rarutbildning Steg 2
  (2008-2010)
 • YogalĂ€rarutbildning Steg 3
  (ongoing)
 • BarnyogalĂ€rarutbildning ”The Radiant Child” (2002)
 • GravidyogalĂ€rare Consious Pregnancy (2005)
 • Sat Nam Rasayan Steg 1 (2009)
 • Sat Nam Rasayan Steg 2 (ongoing)
 • Superhealth Speciality Training (2014)

 • Superhealth Speciality Training (2014) Therapy Training:
  Cold Depression (2015)
  Foundation (2018)
  Origin and Identity (2018)
  Elements and Alchemy of Kundaliniyoga (2019)

 • 21 Stages of Meditation Teacher Trainer (2018)

 • Lead teacher trainer Steg 1 och 2 (2009 + 2014)

 • Mentor (2008)

Sagt om Maja

Maja Àr en naturkraft

Hon har ett hjÀrta av guld, Àr modig som fÄ, uthÄllig och lojal. Och hon kan sÄ mycket!

Alla som gÄr pÄ en visdomsvÀg borde ha en Maja vid sin sida.