Rita Callerström

Teacher trainer

Rita älskar yoga för att den kan ge så mycket frihet. Inte minst för att det materiellt behövs knappt ingenting för att ta hand om sig själv och sitt liv och ändå skapar det sån transformation.

 

"Jag älskar att stötta människor till att få in yoga och meditation i vardagen. För mig har det gjort mycket att känna att jag har tillgång till min egen practice och självomhändertagande, och den känslan vill jag gärna bidra med till andra!"

Kontakt

Sociala medier

Instagram: @ritaochyoga

Facebook: @rita.welander.73

Kontakt

+46 (0) 708815596

ritacallerstrom@gmail.com

Externa länkar

Mera om Rita

"Jag älskar att via förmedlandet av yoga glänta på dörren till något oändligt, ordlöst, stillsamt och sant."

Jag älskar att via förmedlandet av yoga glänta på dörren till något oändligt, ordlöst, stillsamt och sant, sådant som det dagliga ekorrhjulet inte har utrymme för. Vi behöver det, den där platsen inom oss. Téstunden efteråt är också viktig på mina yogaklasser - paradoxalt nog, för jag är själv en rätt introvert typ, men jag älskar möten.

 

När jag gjorde Kundaliniyoga första gången var det en tid i mitt liv då jag precis hade hittat meditation och terapi via Osho. En hel värld öppnade sig och jag ville göra ALLT som handlade om personlig utveckling för att hitta någon form av inre frid som jag saknade då.  Jag började gå en gång i veckan i Härnösand och kände hur varje klass var som en djup inre resa som gjorde mig väldigt gott och effekten räckte hela veckan. Kundaliniyogan var annorlunda mot allt jag gjort innan, men jag kände igen känslan av att något går djupt och jag tyckte om det. Jag älskade den sköna, avslappnade och tillåtande atmosfären. Dessutom yogade jag på mornarna innan jobbet och lokalen låg bredvid Flodins Bageri så det doftade alltid nybakade bullar!

 

Senare berättade jag för min syster lyriskt att det fanns en yogalärarutbildning som verkade sååå bra, och hon svarade torrt: Men om du tycker den verkar så himla bra, varför går du inte bara den då? Jag hade sparat ihop pengar för att köpa en husvagn (tyckte det var en finfin idé, istället för att flytta hela tiden som jag gjorde då) men de fick gå till yogalärarutbildning istället!”

rita

Yogiskt CV

  • Yogalärarutbildning Steg 1 (2008-2010)
  • Yogalärarutbildning Steg 2 (2011-2016)
  • Sat Nam Rasayan 1 (2018-)

Sagt om rita

Rita förenar lugn, trygghet och kraft. Med en underfundighet och finurlighet som få kan hon leverera den mest filosofiska kunskap till jordnära och gripbar.