Viveka Pasquier

Lead teacher trainer

Viveka är yogautövare sedan drygt 30 år tillbaka med Sverige och världen som arbetsplats. Hon är grundare av Kundaliniyoga Institutet och Stockholm Kundaliniyoga Center och har utbildat yogalärare sedan år 2000.

"Jag brinner för att bidra med mer kindness och närvaro i tillvaron, jag älskar det terapeutiska samtalet och tycker att yogan ska vara tillgänglig för alla."

Kontakt

Sociala medier

Instagram: @vivekapasquier

Facebook: @yogamedviveka

Kontakt

+46 70 958 66 05

viveka@kundaliniyogainstitutet.se

Mera om Viveka

"Alla dessa gamla tekniker, människans förmåga att vara så i synk med sin kropp och sitt sinne, jag bara visste att yogan skulle vara en del av mitt liv."

Jag har alltid älskat att röra på mig, dansade och joggade mig igenom tonåren och där fann jag också yogan. Jag började med hathayoga hemma på golvet i mitt rum med hjälp av en bok från biblioteket och var 15 år. Alla dessa gamla tekniker, människans förmåga att vara så i synk med sin kropp och sitt sinne, jag bara visste att yogan skulle vara en del av mitt liv.

 

Kundaliniyogan och jag fann varandra när jag var i 24-års åldern. Blev blixtförälskad i hela kittet; andningsteknikerna, mantrana, att vi sjöng och mediterade så mycket, att det var både tufft och mjukt… Ett sånt bra sätt att ta hand om sig och samtidigt kunna hjälpa andra att få ha det bättre.

 

Min drivkraft är min längtan efter att få bidra till att göra denna världen lite skönare, lite snällare. Mitt måtto är helt enkelt som Dalai Lama så vackert uttrycker det: Kindness is my religion. Allt jag gör och förmedlar igenom yogan kretsar kring kärleksbudskapet. Att det blev just yogan som landande hem som plattform för mig att verka igenom för snart 30 år sedan, ja, det är jag dagligen tacksam för. Yogans hela väsen lyfter och berör och jag har förmånen att få bevittna det på daglig basis, både i mig själv och i dem jag möter. 

 

När jag inte levererar yoga, meditation, eller yogiska kunskaper älskar jag att träna - jogga är en favorit. Att gå lååånga promenader. Gymmet får sig gärna ett besök, oftast tidigt på morgonen. Jag älskar havet så om en strand eller kustlinje finns i närheten då är det där jag är. Eller bredvid en gammal ek. Lika viktigt som hav och natur är min familj, mina nära och kära - och så musik, film och böcker - och Frankrike förstås, mitt andra hemland!

biobild
img_91653

Yogiskt CV

 • Yogalärarutbildning Steg 1
  (1997-1998)
 • Yogalärarutbildning Steg 2
  (1998-2008)
 • Yogalärarutbildning Steg 3 
  (2014-2017)
 • Gravidyogalärare Conscious Pregnancy (2005)
 • Gravidyogalärare & utbildare Khalsa Way (2015)
 • Sat Nam Rasayan Steg 1
  (1998-2000)
 • Sat Nam Rasayan Steg 2
  (2005-2009)
 • Sat Nam Rasayan - utbildare och healer (2000)
 • Lead teacher trainer Steg 1 
  (2010)
 • Lead teacher trainer Steg 2 
  (2014)
 • 21 Stages of Meditation Teacher Trainer (2018)
 • Mentor (2008)

Sagt om viveka

För mig är Viveka en representant av essensen i kundaliniyoga. Det absolut självklara i att leva ett andligt liv, mitt i vår alldeles vanliga vardag.

Viveka is blessed with patience, kindness, and an intense intuitive knowingness. 

Viveka kan på vackraste sätt kombinera hög fysisk intensitet och energi, med lugn, djup stillhet och närvaro.