kyistartpage

Yogalärare

Steg 1

Detta är en utbildning i framkant. 

Tillsammans skapar vi en bättre värld och verkar för mänsklig hållbarhet. Tillsammans med kundaliniyogans tekniker och våra lärares breda kompetens påbörjar du den transformation du eftersöker i ditt liv. Genom denna utbildning skapar du en djupare relation till din kropp, ditt sinne och din själ. Detta är också utbildningen för dig som vill lära ut dessa tekniker, som vill bli yogalärare.

In short

500 timmar

Internationell certifiering

900 yogalärare

utbildade av oss

150 års

undervisningserfarenhet i teamet

Recensioner

Maria berättar

Det mest transformerande jag upplevt. Trots pandemin har det gått kanon! Ni lärare är så proffsiga, omhändertagande, trygga och underbara! (2022)

Annika berättar

Ni gör ju detta så otroligt fint. Det är som en dans att följa och allt är så fint planerat och i flow. Jag har fått expanderat sinne och lärt mig massor under dagarna. Ni gör det så lättförståligt. (2022)

Lucia berättar

En fantastisk utbildning som lyfter kroppen och själen och förmedlar djup kunskap om kundaliniyoga. Utbildningsnivån är jättehög och lärarnas förmåga att förmedla får toppbetyg och kompetens, professionalism, energinivå, värme, flexibilitet,...

Nina berättar

Tack vare eminent lotsning mellan stort och smått inom kundaliniyogans klippor och skär, känner jag mig lyft och inspirerad! Vilken gåva att möta dessa kloka, kunniga och lyhörda lärare, Maja Tellegård och Viveka Pasquier! En blessing!...

Therese berättar

Det bästa jag har gjort, har förändrat hela mitt sätt att vara och leva och se på livet. Jag ångrar inte en sekund eller en krona som jag lagt ner på detta, vill bara lära mig mer. Utvecklande, omvälvande, berikande. (2019)

Var, när & PRIS - klicka på månad & år för mer information!

UTBILDNINGENS INNEHÅLL

En resa in i dig själv!

En yogalärarutbildning i kundaliniyoga handlar om fördjupning och förfining av relationen med dig själv. Du lär dig att skickligare hantera vardagens utmaningar och stress och öppnar upp för ökad balans i dina relationer. Du gör en genuin resa in i dig själv, med dig själv, för dig själv, samtidigt som du fördjupar din yogakunskap och lär dig att föra teknikerna vidare. Du bygger kraft, vitalitet, självkänsla och kompetens i ditt eget liv - och fungerar på så sätt som inspiration för dina medmänniskor!

 

Du coachas kontinuerligt av oss lärare och får redskap att föra dig själv framåt på din väg, både som individ och blivande lärare, oavsett omfattning på ditt framtida förmedlande.

 

Resan handlar om dig och din utveckling tillsammans med dina kurskamrater och lärare.

 

_mg_4701

Allt detta får du med dig under utbildningen!

Varje träff fördjupar vi oss i specifika teman och du får en stabil grund oavsett tidigare erfarenhet av kundaliniyogan.

 • Yogans grundkomponenter - kunskap och insikt kring asanas, kriyas, mudras och bandhas, såväl fysiskt som energimässigt
 • Läran om kroppen - yogisk och västerländsk anatomi
 • Sadhana - ditt dagliga yogautövande
 • Andas! - allt om pranayam och andningens anatomi
 • Människan som energivarelse - dina chakras, subtila kroppar och nadis
 • Djup närvaro i vardagen - kunskapen om meditation och ditt sinne
 • Ljudets kraft - att skapa transformation med mantras
 • Yogisk livsstil och filosofi - den yogiska människan
 • Ayurveda - kroppstyper, mat och livskunskap
 • Yogisk healing - det närvarande mötet, samtalet och läkningen
 • Lärarrollen - pedagogik och förhållningssätt
 • Medicinsk kundaliniyoga - yoga för olika fysiska och psykiska förutsättningar
 • Internationell certifiering - efter utförande av inlämningsuppgifter
   
istock-1206990515

specialisering

I utbildningen ingår även ​​en fördjupningshelg

Nu har du möjlighet att specialisera dig och välja den inriktning du har mest behållning av. Du väljer en av följande:

 

 • Anpassad yoga - Neuropsykiatrisk funktionsnedsättning (NPF)
 • Cold depression - Stresshormoner och depression? Hellre, vitalitet och lugn!
 • Vagusnerven - Källan till lycka och medkänsla
 • The Self Sensory Human - Den nya människans nervsystem

 

Fördjupningshelgen är även öppen för dig som har gått Steg 1-utbildningen tidigare hos oss, vilket gör att du har möjlighet att ta del av alla specialiseringar i sinom tid.

Under hela utbildningen

Coachning och vägledning

Du coachas kontinuerligt under utbildningen av oss lärare.

 

Vi följer din utveckling och är lyhörda för vad just du behöver för att fördjupa din relation till yogan och dig själv. Vi hjälper dig att navigera framåt för att du ska kunna åstadkomma de förändringar du önskar se i livet.
 

Med kundaliniyogans tekniker bjuder du in till djup och bestående transformation. Med stöd från oss lärare påbörjar du läkningen av din egen historia.

 

Coachningen sker regelbundet, både via webbaserade mötesforum och IRL.

VÄGEN FRAMÅT

Utbildningens upplägg

Undervisningen sker både på fysisk plats och online - varje träff har en vibb av retreat. Vi åker också till vackra Kärlingesunds retreatcenter i Bohuslän för ett längre retreat. Mellan träffarna yogar och mediterar du hemmavid, allt utifrån dina förutsättningar. Du får även tillgång till inspelat material i form av yogapass, meditationer och föreläsningar. Du kommer att träffa samma lärare igenom hela utbildningen. Vi värnar kontinuitet, trygghet och röda trådar.

Internationell certifiering

Efter fullgjord utbildning, samt utförande av inlämningsuppgifter får du en internationell certifiering i enlighet med Yoga Alliance och KRI - Kundalini Research Institute. 

 

I certifieringen ingår också ett certifikat i medicinsk kundaliniyoga.

Våga undervisa

Utbildningen ger dig kompetens och mod att fungera som yogalärare direkt efter utbildningens slut. Du får alla verktyg du behöver för att känna dig trygg och redo när du fått din certifiering.

Vill du gå utbildningen bara för din egen skull? 

Har du inga intentioner att undervisa i kundaliniyoga så går du utbildningen bara för din egen skull, utan att fullgöra inlämningsuppgifterna. Istället får du då ett intyg av oss som visar att du deltagit på utbildningen.

img_1228

vårt team

Lärare - ett unikt team med spetskompetens!

Våra lärare är bland annat chefer, fotografer, läkare, översättare, arbetsterapeuter, sjuksköterskor - men framförallt mångårigt erfarna yogalärare. Förmedla yoga är det vi gör! Tillsammans har vi över 150 års undervisningserfarenhet och ett mycket brett spektra av kompetens.

 

Våra huvudlärare har utbildat yogalärare sedan år 2000 och har expertis inom Terapeutisk yoga, Gravidyoga, Ayurveda och Sat Nam Rasayan (den yogiska healingtekniken), vilka de även utbildar inom. I teamet finns även gedigen gong- och barnyogakompetens.

gång